Είδαμε το Disaster Artist και ήταν όσο καλό όσο περιμέναμε

January 26, 2018

Oh hi guys!

Ήρθαμε σε επαφή με το φαινόμενο Tommy Wiseau πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν είδαμε το αντίστοιχο επεισόδιο του “Θάψε το σενάριο” (φαντάζομαι και εσύ κάπως έτσι έμαθες τι είναι το the Room). Αμέσως μόλις τελείωσε κοιταζόμασταν μεταξύ μας, ρωτούσαμε ο ένας τον άλλον “Είσαι εντάξει”; ενώ προσπαθούσαμε να καταλάβουμε αν όντως είδαμε όλοι το ίδιο πράγμα. Ψάχνοντας παραπάνω, μάθαμε και εμείς ότι το the Room θεωρείται μία από τις καλύτερες χειρότερες ταινίες όλων των εποχών με παραγωγό, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή έναν περίεργο τύπο με το όνομα Tommy Wiseu. Λίγο μετά μάθαμε ότι ο James Franco ανέλαβε να σκηνοθετήσει ταινία με την ιστορία πίσω από τις κάμερες και πραγματικά ένα χρόνο τώρα περιμέναμε με τεράστια ανυπομονησία.

Η ταινία

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Greg Sestero, συμπρωταγωνιστή του the Room και μιλάει για το πώς γνώρισε τον Tommy και πώς αποφάσισαν να γυρίσουν τη δική τους ταινία. Το  highlight φυσικά είναι η ερμηνεία του Franco ο οποίος είναι ίδιος ο Wiseau ακόμα και στη φωνή. Επομένως, αν δεν ξέρεις για τι ακριβώς μιλάμε πρέπει οπωσδήποτε να δεις την ταινία. Το σίγουρο είναι ότι θα γελάσεις πάρα πολύ και θα φύγεις από την αίθουσα σκεπτόμενος “Μα ποιός στο καλό είναι ο Wiseau? Από πού κατάγεται και κυρίως πού βρίσκει τόσα λεφτά”?… Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.

PS Λίγους μήνες μετά το επεισόδιο στο “Θάψε το Σενάριο”, έψησα δύο φίλους να δούμε “μία ταινιάρα” και τους έβαλα το the Room. Ακόμα μου το κρατάνε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *